Over Hans van Beukering

 

Geboren op 4 juni 1960 in Ede op de Veluwe. Na de middelbare school ben ik in Arnhem gaan studeren aan de Kunstacademie en 1987 studeerde ik af in grafisch ontwerpen en fotografie. Daarna vertrok ik naar Amsterdam, waar ik jarenlang als grafisch ontwerper werkzaam ben geweest. Ik dacht hierin mijn levensdoel te hebben gevonden, maar na ongeveer twaalf jaar dit werk te hebben gedaan, kreeg ik een burn-out en acute diabetes. Dit had waarschijnlijk te maken met de hoge werkdruk die ik als grafisch ontwerper ervoer, waardoor ik me steeds ongelukkiger begon te voelen en lange tijd ziek werd. En zo kwam ik geleidelijk aan in een transformatieproces en leerde de werkelijke waarden in het leven steeds beter te zien. Yoga, kunst en spiritualiteit hebben daarin een hele belangrijke rol gespeeld en me op een nieuwe manier in contact met mezelf gebracht.

Kunst is altijd belangrijk voor me geweest, en nog steeds voel ik mij kunstenaar. Creativiteit is sterk verbonden met levensenergie, en daarom brengt schilderen me dieper in contact met mijzelf. Al jaren schilder ik met olieverf en tegenwoordig ook met acryl en organiseer zo nu en dan een verkoopexpositie. Mijn overtuiging is dat geïnspireerde kunst en schoonheid werkelijk iets aan het leven kan toevoegen. Zij opent het hart op een natuurlijke manier en geeft rust en voldoening. Ook op deze manier hoop ik anderen te kunnen inspireren op hun levensweg.

 

Tegenwoordig werk ik als spiritueel coach/ therapeut en yogadocent. In mijn praktijk begeleid ik mensen in bewustwordingsprocessen en breng ze weer in contact met zichzelf.

 


 

Gedicht: portret

 

Een mooie belijning

Een ritme op een doek

Je ogen meegaand

In elke beweging

Je helemaal geven

Bijna oogverblindend

Een schittering zo mooi

vermengde kleuren

Samengesmolten

Voor altijd vereeuwigd

Portret van de liefde

 

Els Huurman

 

 

Kunst

 

Door mijn penseel vloei ik naar buiten
Kleurend geef ik richting aan
Mijn diepste zelf,

nog dieper
Binnen en buiten balans
Tot onder en boven bewust Zijn,

een compositie van gebeuren
Nee, van scheppen
Dat ben ik

 

Mariet de waard

 

 

Mijn tweelingziel

 

Ben verdwaald in mijn dromen 
Je laat mij je herkennen 
Ik voelde de samensmelting 
Onze ogen die spreken 
Een diep intens gevoel 
Een halve woord is al genoeg 
Samen een gevoel mijn spiegelbeeld